Gjengen i iTrollheimen sammen med Airo Tyrholm (10 år). F.v.: Anne Norli, Åse Børset, Gøran Bolme og Anne Forsberg Røen.

Gjengen i iTrollheimen sammen med Airo Tyrholm (10 år). F.v.: Anne Norli, Åse Børset, Gøran Bolme og Anne Forsberg Røen.

«En fornøyelsespark uten utgard….»

TEKST OG FOTO: Bård Inge Romundstad
Dette er kopi rett fra www.trollheimsporten.no

«Sannsynligvis eneste plass i verden du kan fange troll på en trolldetektor og overnatte i et skjorareir!»

Forskningsstasjon for Troll

17.juni åpner «Home of the Trolls» – en forskningsstasjon for Troll på Trollheimstunet ved idylliske Langvatnet i Trollheimen. «Home of the Trolls» er ikke bare en forskningsstasjon for troll. Det er også en naturbasert opplevelsesdestinasjon med aktiviteter, lettreist friluftsliv, lokal mat og eksotiske overnattingsmuligheter. I samarbeid med Ådne Helgetun fra stjernerestauranten Fagn har de utviklet en egen bakelsmeny. Men den største attraksjonen er nok likevel den egenutviklede Trolldetektoren.

Airo Tyrholm viser frem Trolldetektoren
Airo Tyrholm viser frem Trolldetektoren

Trolldetektor

Den kan publikum som besøker Home of the Trolls låne med seg på tur og oppleve trollene på nært hold i deres naturlige habitat i Trollheimen. Da vil trollene vise seg på skjermen og snakke til deg.

I parken vil de tilby to løyper. En småtroll-løype rundt på Trollheimstunet, og en litt lengre – Trollforskløypa – for de mitt lengre bein. I Trollforskløypa kan du, om du ønsker, ta turen helt opp til Raudfjellet.

Foruten løypene, hvor du kan møte Troll i alle fasinger og størrelser, er det lagt til rette for mange andre aktiviteter, som lekeplasser, grillplasser og kanoutleie. Alt du trenger er å kle deg etter været – så finner du resten av det du trenger på Trollheimstunet.

Åpningsfest på Trollheimstunet

På åpningsdagen 17.juni vil det blant annet være introduksjon av opplevelsene, musikkinnslag av Henning Sommero med flere, matsalg og leker i området. Trollforskløypene vil imidlertid ikke være åpne før helga etter. Men det er allerede nå mulig å booke tid på hjemmesidene til «Home of the Trolls».

Kart over Trollheimstunet
Kart over Trollheimstunet

iTrollheimen

Gründerne i iTrollheimen har investert mye i prosjektet, både i tid og penger. Utallige arbeidstimer har gått med i forberedelser, planlegging og gjennomføringen. De har fått god støtte fra lokalt næringsliv og lokale håndverkere, og de har fått støtte fra Rindal Sparebank til å arrangere åpningsfesten 17. juni. Frem til åpningsdagen jobbes det på spreng for å få alt klart til åpningen.

På det meste har det vært 10-15 personer daglig i full jobb. For sommeren er det ansatt 6 sommerhjelpere i alderen 15 til 65 år. Rovaniemi har julenissen, Dovre har Moskusoksen og Rindal har Trollheimen med Trollene. I første omgang vil tilbudet være åpent frem til 13. august.

Anne Norli og Åse Børset blir å se i den nyfolierte Home of the Trolls-bilen fremover.
Anne Norli og Åse Børset blir å se i den nyfolierte Home of the Trolls-bilen fremover.

Filmklipp og mer informasjon finnes på hjemmesiden Home of the trolls.